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 The Treasury Department today announced that it is reconsidering its position on the tax 
exempt status, under section 103 of the Internal Revenue Code, of interest paid on so-called 
industrial development bonds. 
 
 Generally, the bonds are issued by a municipality or other political subdivision; 
however, the debtor, in reality, is the private corporation which will use the facility constructed 
with the proceeds of the bond issue. 
 
 The present position is set forth in Revenue Ruling 54-106, C.B. 1954-1, 28, Revenue 
Ruling 57-187, C.B. 1957-1, 65, and Revenue Ruling 63-20, C.B. 1963-1, 24. 
 
 On or about March 15, 1968, a proposed regulation concerning so-called industrial 
development bonds will be published in the Federal Register.  Interested parties will be afforded 
an opportunity to submit written comments and a public hearing will be held. 
 
 The proposed regulations, when issued, will provide that such bonds will not be 
considered to be obligations of a State, a territory, or a possession of the United States, or any 
political subdivision of any of the foregoing, or of the District of Columbia within the meaning 
of section 103(a)(1) of the Internal Revenue Code. 
 
 These regulations will only apply to such bonds sold after March 15, 1968.  In applying 
the March 15 effective date, bonds will be considered sold on the date on which a buyer or 
underwriter enters into a binding contract with the issuer to purchase the bonds at a fixed price. 
 
 Accordingly, the Internal Revenue Service will publish a Revenue Ruling revoking 
Revenue Rulings 54-106 and 57-187, effective with respect to so-called industrial development 
bonds sold after March 15, 1968.  In addition, it will appropriately modify Revenue Ruling 63-20 
with respect to such bonds sold after March 15, 1968. 
 
 The principles contained in Revenue Rulings 54-106, 57-187 and 63-20 will apply to so-
called industrial development bonds sold on or before March 15, 1968.  However, these Revenue 
Rulings do not take into account the effect of provisions making the redemption of such bonds 
mandatory in the event that legislation is enacted, a regulation is promulgated, or a Revenue 
Ruling is issued affecting the tax exempt status of interest paid on such bonds. 
 
  


