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RESPONSE OF THE OFFICE OF CHIEF CQ- 
DIVISION OF C O ~ R A T I O N  FINANCE 

Re: 1Jinthr0~ Financial Co., bc. ("Wintkprap") 
Incoming letters dated April 23, 1982 

IW 2 - 1982 

Your letters seek, m behalf of Winthrop, interpretive advice from t h i s  
Division as to provisions of Regulation D under the 1933 Act. Win- 
is engaged in the organization and sponsorship of real estate limited 
partnerships, and your questions relate to offerings of interests in 
real estate limited partnerships pursuant to exaptions from 1933 Act 
registration cmtained in Regulation D. 
as to the date on which a five-year instalkt obligation may start to 
run for purposes of deterrrdning whether a purchaser qualifies as an 
"accredited investor" under Rule 501(a)(5). 
the Division's interpretation of the disclosure requirements of Rule 
502(b) (2) (i) (A) as applied to real estate limited partnerships that will 
acquire properties with the proceeds of the offering. 

Under Rule 501(a) (5), an investor purchasing at least $150,000 of the 
securities being offered qualifies as an "accredited investor" under 
certain circumstances if the securities are paid for by an unmditid 
obligation to pay "within five years of the sale of the securities to 
the purchaser." For purposes of measuring the length of th installment 
obligaticm, 
period may cOmnence at the date the investor's subscription is accepted 
and the funds are delivered to the issuer by the escrow agent, rather than 
at the date upon which the subscription is received into escrow from the 
investor. Based on the representations in your letter, and solely for 
purposes of determining the date of comnencement of the five-year install- 
m t  obligation under Rule 501(a) (5), the Division is of the view that 
the tim pertod of the investor's obligation to pay may be measured f ram 
the date the subscription is accepted fkam the investor and the funds 
are delivered to the issuer by the escrow agent. 
this interpretation applies only to the issue discussed and therefore 
should not be regarded as an opinion as to when the sale of the limited 
partnership interest occurs. 

In one letter you request advice 

In the other letter you seek 

Winthrop seeks the Division's concurrence that the five-year 

It should be noted that 

Your second question involves the provisions of Rule 502 (b) (2) (i) (A) as 
they relate to the disclosure of financial statements of significant 
properties to be acquired. 
an offering up to $5,000,000 to furnish the same kind of information as 
would be required in Part I of Form S-18. 
available for use by limited partnerships , and Rule 502(b) (2) (i) (A) 
provides that if the Form S-18 is not available the issuer should refer 
to Part T of a form of registration that the issuer mild be entitled to 
use. A real estate limited partnership presumably m d d  refer to Form 
S-1 or Fom S-11. 
the availability of Form S-18 to limited partnerships. See Release No. 
33-6388 @larch 3, 1982). 

Rule 502(b)(2)(i)(A) requires an issuer in 

Currently, that form is not 

As you know, the Comnission has proposed expanding 
- 



Under Form S-1 or Form S-11, disclosure regarding significant properties t o  
be acquired is governed by Rule 3-14 of Regulation S-X (17 CFR 210.3-14). 
Currently, that rule requires audited income statements for the properties 
for the three mst recent fiscal years. The hmiss ion ,  howver, has pro- 
posed that this rule be amended. ,See Release No. 33-6354 (October 7, 1981). 
Under the proposed amendments, if r m e t s  three condittons, the issuer 
may present one year of audited income statemnts, instead of three. In 
the proposed anmdmnts to  Fom S-18 at Item 21(g), the h n i s s i o n  has 
included a special instruction for real estate operatims t o  be acquired. 
This instruction follows the format of Rule 3-14 of Regulation S-X and 
requires tm years audited in- statements, but permits presentation of 
only ane year of audited statemnts if certain conditions are met. 

Given these requiraxlents and proposed anmcbnts, this Division has the 
following views with respect to  the presentation of financial statements 
of properties t o  be acquired in offerings under $5,000,000 pursuant to  
Regulation D. 
S-X, the issuer may rely an the language in Rule 502(b) (2) ( i )  (A) of 
Regulation D and present t w  years of incame statements on properties t o  
be acquired, only me year of which n u t  be audited. If the CamTlission 
adopts Rule 3-14 of Regulation S-X in its proposed form, then the Regu- 
lation D issuer that mets the three conditions in the new Rule 3-14 may 
present only one year of audited incm statements, with no additional 
requiremnt to  present a second year on an unaudited basis. 
Regulation D issuer cannot meet the three conditions of proposed Rule 
3-14, then it may present two years of income s t a t m t s  on properties 
t o  be acquired, but only one year need be audited. 

I 

If the issuer is following current W e  3-14 of Regulation 

If the 

If the Regulation D issuer is following Form S-18 and assuming the 
carrmissiun adopts the proposed instruction in that form with respect 
t o  properties t o  be acquired, then the issuer may present only one 
year of audited incm staterrrents on properties t o  be acquired i f  the 
issuer satisfies the conditions in the instruction. If the Regulation 
D issuer cannot met the canditions in  the Form S-18 instruction, then 
may present tm years of income statements, only one of which must 
be audited. 

it 

Rule 502(b) (2) (i) (A) also provides that i f  the issuer is a limited part- 
nership and carrnot obtain the required financial statemnts without 
unreasonable effort or qense,  
statements prepared on the basis of federal incame tax requirements 
and d e d  and reported on in accordance with generally accepted 
auditing standards by an independent public or certified accountant. 
In applying this provision, it is the Division's view tha t  where the 
limited partnership issuer cannot obtain, without unreasonable effort  
or expense, the requisite financial statements regarding properties 

then the issuer may furnish financial 
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t o  be acquired, then the issuer m y  furnzish financial information for such 
properties prepared an the basis of federal inm tax requiremnts and 
examined and reported an in accordance with generally accepted auditing 
standards by an independent public or certified accountant. 

Because these positions are based upon &e representations made to  the 
Division in your letters, it should be noted that any different facts or 
conditim might require different conclusions. 

Sincerely, 

David B.H. Martin, Jr. 
special Counsel 
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