
MAY 1 2 1982 

RESPONSE OF THE OFFICE OF C3-IIEF COUNSEL 
D M S I O N  OF CDRFQWTION l?lNANCE 

Re: Tokyuwlilding, I~C. 
Incaning letters dated December 24, 1980 and May 6, 1982 

In your correspondence, you inquire when the holding period under Rule 144 
would ccprmence for a pledgee with respect to securities pledged by the issuer 
thereof as collateral for a construction loan. Your inquiry is prompted 
by the fact that Rule 144(d)(4)@), which ordinarily applies to holding 
period questions a r i s i n g  in connection with pledge transactions, is expressly 
not applicable to situations in which the pledgor is also the issuer of 
the securities being pledged. 

After consideration of the facts presented, it is the view of the Division 
that in the event of a default on the underlying construction loan, the 
holding period for the pledged securities muld be deed to have 
camnenced on the date the lender, Tom Building, Inc. advanced funds 
to the borrower equal to or greater than the mket value of the pledged 
securities. On that date, the lender muld be deemed at full economic 
risk with respect to the pledged securities. 

Chief Caunsel 


